Anpassade musikstunder i demensvården

Jörgen Magnusson jobbar med musikstunder för människor med demensproblem. I sina musikstunder förenar han underhållning med terapi, samt uppmuntrar till allsång i melodier som är välkända för deltagarna. Sångerna leder ofta till samtal, kring textämne, tidsepoker, personer och fenomen. Inte så sällan träder personliga minnen och betraktelser fram från gruppens deltagare.

Under våren 2020 infördes ett besöksförbund på landets demensboenden och Jörgen var tvungen att komma på nya sätt. Jörgen har spelat in en musikstund och lagt upp på youtube. Stunden är uppdelad i två delar till vilka följande länkar går:

Kontakta Jörgen via j.m@hbf.se eller 070-834 81 83 om du vill använda det allsångshäfte som Jörgen hänvisar till i filmerna.


Vill du berätta om hur ni har hanterat och anpassat er verksamhet under covid-19?